Voorkom hoge kosten EV’s met eenvoudige Stop&Go montage!

20 juli 2023

Ook, en misschien wel juist, bij EV’s en hybride voertuigen kunnen marters grote schade aanrichten. Eén voordeel: de grote motorkapruimte bij deze voertuigen biedt genoeg plaats voor een professioneel marterverjaagsysteem, zoals de 8 PLUS-MINU CLIP.

Wat doet een marter onder een EV-motorkap?

Een steenmarter beschermt zijn territorium en is daarbij gericht op de geurvlaggen van andere marters. Met krabben en bijten proberen ze die te verwijderen. Zitten deze geurvlaggen onder de motorkap van een voertuig, dan beschadigen ze hierbij kabels, slangen en isolatiemateriaal.

Wat loopt het meeste risico op marterschade?

Marterbeten veroorzaken de meeste schade aan het koelsysteem en de sensorbesturing van de auto en aan laagspannings- en bougiekabels en isolatiematerialen. Schade aan het koelsysteem is kostbaar, vooral bij EV’s zijn de gevolgen meestal ernstig. Oververhitting van de accu vernielt niet alleen het ‘hart’ van het voertuig, in het ergste geval heeft deze schade zelfs brand tot gevolg. Reden genoeg voor de installatie van geschikte en effectieve antimartermaatregelen!

Voordeel van marterafweer bij EV’s

De ruime motorruimte van EV’s maakt een installatie van een professioneel marterverjaagsysteem, zoals de 8 PLUS-MINUS SKT CLIP, eenvoudig. De hoogspanningskabels inclusief de contactplaten zijn probleemloos te monteren en de piëzo-luidspreker voor de afschrikking met ultrasoon geluid optimaal te plaatsen.

Unieke werking 8 PLUS-MINUS CLIP

  • Het unieke sensor gestuurde Stop&Go hoogspanningsapparaat 8 PLUS-MINUS CLIP werkt 18 maanden onafhankelijk van de boordspanning.
  • Het op twee 3V knoopcellen werkende systeem is eenvoudig te monteren, omdat aansluiten op de elektrische installatie van het voertuig niet nodig is.
  • Een elektrische schok, veroorzaakt door het schrikdraadprincipe via hoogspanning, houdt de marter doeltreffend op afstand zonder dat het beschermde dier daar iets aan over houdt.
  • Zes contactplaten met min- en pluspool bieden ook EV’s goede bescherming tegen marters.
  • De 8 PLUS-MINUS CLIP is IP65 water- en stofdicht, CAN-bus compatibel en GTÜ (Gesellschaft für technische Überwachung mbH) gecertificeerd.
  • Geleverd met 48 maanden garantie.
Bekijk Stop&Go assortiment
Bekijk Stop&Go video
Download Stop&Go brochure