Rookmachine in garages biedt veel voordelen

6 september 2024

Een rookmachine is een waardevol diagnosemiddel in de garage voor het vaststellen van diverse lekkages in het voertuig. Ze besparen veel tijd, omdat ze snel en efficiënt lekkages kunnen opsporen en de monteur zich niet bezig hoeft te houden met het controleren van alle slangen en verbindingen.

Hoe werkt een rookmachine?

Zo kan een rookmachine lekkages aan het licht brengen in bijvoorbeeld het luchtinlaat-, uitlaat- en koelsysteem. Het onder druk rook injecteren in het motorsysteem maakt mogelijke lekkages direct zichtbaar op de plek waar deze lekkage zich bevindt, ook als deze met het blote oog niet zichtbaar is.

Hierbij hoeft de monteur de motor niet te starten, waardoor deze handeling zowel heel nauwkeurig als veilig is. Bovendien, een snelle en nauwkeurige diagnose is naast tijdbesparend voor de monteur ook kostenbesparend: het voorkomt mogelijke vervolgschade en daarmee dure reparaties.

Speedsmoke van Redline vindt zelfs de kleinste lekkages!

De Speedsmoke van Redline is speciaal voor de aftermarket ontwikkeld en vindt onder hoge druk binnen enkele minuten lekkages in zowel turbo- en supercharged motoren als traditionele motoren en EVAP-systemen. Dit model geeft daarbij 20 keer meer druk en maar liefst 40 keer meer doorstroming dan conventionele rookmachines.

Dankzij de ingebouwde compressor, het compacte ontwerp en de mogelijkheid om de Speedsmoke aan te sluiten op 12V is deze geavanceerde rookmachine uiterst draagbaar en daardoor eenvoudig in gebruik.

Uit 9 van de 10 door Toolspecial uitgevoerde demonstraties blijkt dat zonder de Speedsmoke de kleinste lekkages niet worden gevonden. Dat kan uiteindelijk leiden tot uiteenlopende problemen, zoals verlies van vermogen, oververhitting van de motor, een onregelmatig stationair draaiende motor en diverse storingscodes.

Specificaties Redline Speedsmoke

  • Gewicht: 16,8 kilo
  • Spanning: 12 V
  • Temperatuurbereik: -17 – +60 °C
  • Afmetingen: 100 x 230 x 380 mm
  • Werkdruk: 0,14 – 1 bar

Exclusief verkrijgbaar bij Toolspecial!

De Redline Speedsmoke is exclusief verkrijgbaar bij Toolspecial.

Meer over de Redline Speedsmoke weten of in het echt zien?

Vraag om een demonstratie bij uw accountmanager of…

Bekijk de Redline Speedsmoke op Toolspecial.com
Bekijk de Redline Speedsmoke in Toolspecial Magazine

Bekijk de video