LKQ Fource test Brembo Greenance remschijven en -blokken

23 november 2023

Brembo Greenance concept: lagere milieu-impact met hoge prestaties

De Euro 7-norm heeft als doel de schadelijke fijnstofuitstoot van remmen en banden te beperken. Daarom ontwikkelde Brembo ‘Greenance’ (Green & Performance) remschijven en -blokken. Het gebruik van nieuwe materialen vermindert de uitstoot van schadelijke delen (PM10 en PM 2.5) met 80 procent en zorgt ervoor dat de remschijven twee tot drie keer langer meegaan. Dit laatste betekent: minder onderhoudskosten en betere inzetbaarheid van (bedrijfs)voertuigen.

LKQ Fource graag betrokken bij duurzaamheidsprojecten

Wij helpen graag bij duurzaamheidsprojecten die een positieve invloed hebben op onze klanten, medewerkers en het milieu. Daarom startten we samen met Brembo een uitgebreide praktijktest met de Greenance-kit.

We hebben bij twee garagepartners in Nederland de eerste LKQ Fource bestelbussen voorzien van een Greenance-kit. Zo onderwerpen we deze aan verschillende en langdurige praktijksituaties. De komende maanden volgen we deze voertuigen nauwkeurig en registeren en analyseren we tussentijds de slijtagemetingen. Zo weten we na de testperiode precies welke voordelen de Greenance-kit biedt en kunnen we deze met elkaar gericht op de markt brengen.

Wanneer de Greenance kits op de markt komen zal dit in eerste instantie alleen voor lichte bedrijfswagens zijn. Uiteraard komen de remschijven en -blokken in de toekomst voor alle voertuigen beschikbaar om zo ook te voldoen aan de Euro 7-norm.

Partners, bedankt!

Wij willen onze partners in dit project, Brembo S.p.A., Autobedrijf Otten uit Hoogeveen, Auto Kökcü BV uit Amsterdam en MultiLease, bedanken voor de ondersteuning om dit mogelijk te maken.

Download de flyer