Beter zicht? Upgrade de autoverlichting

23 november 2021

Goed licht en daarmee goed zicht is zeer belangrijk voor iedere weggebruiker. Soms kan een autolamp wel een upgrade gebruiken voor nóg beter, witter of duurzamer licht. Daarom biedt Philips automotive lighting een assortiment autolampen waarmee je de standaard halogeen lampen eenvoudig upgrade.

Philips’ upgrades halogeen autoverlichting

Het Philips automotive lighting assortiment biedt verschillende typen lampen die zijn afgestemd op de verschillende gebruikersgroepen. U past naar de behoefte en voorkeur van de klant het licht hiermee aan door de standaard lampen te vervangen. Vervang altijd beide autolampen. Waarom? Dat leest u hier.

  • Verbeterde helderheid: van +30% tot en met +200% helderder licht ten opzichte van de standaard autolampen bij eerste montage in de autofabriek.
  • Unieke stijl: autolampen met een scherpe, witte (LED licht) look.
  • Verhoogde levensduur: autolampen die langer meegaan.

Waarom leveren upgrades meer licht?

De gasvulling in een halogeen autolamp zorgt ervoor dat de gloeidraad warmer kan worden. Door de gloeidraad in de halogeenlamp iets korter en dunner te maken ontstaat er een sterkere, gloeiende ‘hotspot’. Dit zorgt voor een krachtigere lichtstraal en verbetert het zicht op de weg. Vervolgens komt het licht via de reflector/lens van de koplampunit op de weg. In sommige gevallen is een speciale coating op het glas van de halogeenlamp toegepast om de lichtverdeling beter te controleren. Is de gloeidraad daarbij optimaal in de halogeenlamp gepositioneerd? Dan is de autoverlichting geüpgrade: meer licht, beter zicht!

Meer licht versus levensduur

De hogere gasdruk in de Philips halogeen autolampen compenseert de meestal kortere levensduur door de dunnere, kortere gloeidraad. Het gebruik van kwartsglas zorgt dat de lamp een hogere druk weerstaat dan bij het gebruik van hardglas. Kwartsglas is daarnaast schokbestendig en UV-bestendig zodat de kunststoflenzen van de koplampunits beschermt zijn tegen verkleuring van binnenuit.

De perfecte mix

Philips heeft bij het ontwikkelen en produceren van deze upgrades de optimale mix gevonden tussen een verbeterde lichtopbrengst en een acceptabele levensduur. U vindt deze gegevens ook altijd op de verpakking van de Philips autolampen.

Zicht met gewone halogeen autolampen.

Zicht met de X-tremeVision Pro150 van Philips.