Nieuw bij Fource: Elektrische waterpompen van ERA

28 april 2021

De nieuwe elektrische waterpompen zijn “extra waterpompen” welke ondersteunend zijn aan diverse systemen en ook belangrijk zijn bij Hybride en EV voertuigen.

De elektrische waterpomp heeft verschillende functies. Zo zorgt hij er bijvoorbeeld voor dat onderdelen als de cilinderkop, turbolader en omvormer gekoeld worden. Ook zorgt de pomp ervoor dat accu’s in hybride auto’s een constante temperatuur hebben. Tevens zorgt de pomp er ook voor dat alles binnen het thermische systeem op temperatuur is.
Wanneer de elektrische waterpomp defect is, wordt dit aangegeven door de ECU door middel van het motormanagementlampje. Na het vervangen van de pomp, kan het controlelampje gedoofd worden door de ECU foutcodes te wissen.

De elektrische waterpompen van ERA zijn te vinden in groep 329.