Leer & win met Nissens

28 april 2021

Essentials over aircoservice, gewoon vanuit huis.

Maak kans op een slimme, draadloze airco-service gereedschapsset voor effectief storingzoeken op systemen, ter waarde van € 279 per stuk

Gemakkelijk leren met Nissens

Nissens Training Concept, oftewel NTC, is een online platform met technische kennis op het gebied van auto-onderdelen voor onder andere het airconditioningsysteem. Of u nu een groothandel, winkel, of een professionele autoservice vertegenwoordigt, hier vindt u zeker praktische informatie en kennis die belangrijk is voor uw dagelijkse activiteiten.

Momenteel biedt het leerplatform van Nissens verschillende manieren om kennis op te doen, waaronder zelfstudiemodules. Exclusief voor het distributienetwerk van Fource en voor de seizoen campagne van airco-onderdelen wordt een belangrijke zelfstudiemodule gedeeld. Zelfstudietrainingen zijn cursussen over specifieke onderwerpen met betrekking tot een bepaald autosysteem of -onderdeel. Hierin is de overdracht van belangrijke technische informatie gecombineerd met een duidelijke grafische vormgeving, foto’s, video’s en een spreker op de achtergrond die helpt om de inhoud effectief over te brengen.

Deelname aan de cursus, d.w.z. het navigeren door de inhoud ervan, is heel intuïtief en gebeurt met een paar eenvoudige knoppen. De training kan altijd en overal worden gestart, vanaf een willekeurig apparaat, dus ook een mobiele telefoon – hoewel voor de beste ervaring geadviseerd wordt om een tablet of computer te gebruiken. De hele inhoud van het platform, inclusief trainingsmodules en webinars, wordt beheerd via een webbrowser.

Aan de slag

Om te kunnen beginnen moet u zich eenmalig registreren als gebruiker. Bedenk bij het invoeren van de gegevens dat uw voor- en achternaam en de naam van uw bedrijf later in dezelfde vorm worden vermeld op de afgegeven certificaten. Gebruik de speciale toegangslink om uw registratiegegevens in te voeren en volg de instructies die u via e-mail ontvangt.

Link: https://ntc.nissens.com/muc/apl21

Nadat u voor het eerst heeft ingelogd en akkoord bent gegaan met het privacybeleid van de site (zoals wettelijk verplicht is), verschijnt het gebruikerspaneel. Afhankelijk van de verkregen toegang geven de hoofdcategorieën de inhoud weer die voor u beschikbaar is in de vorm van trainingsmodules of geplande webinars. Ook kunt u hier op elk gewenst moment de u verleende certificaten downloaden.

Ongeacht de plaats en uw functie in de aftermarket kan de door NTC geboden technische kennis uiterst nuttig zijn. Ook als u een expert bent op een bepaald gebied, met vele jaren ervaring, zullen de gepresenteerde onderwerpen een waardevolle toevoeging vormen aan uw persoonlijke kennis.

Wat leert u in de module “Aircocompressor, terugplaatsen en storingzoeken, Niveau 3, Expert”

Dit is één van de belangrijkste trainingen op het gebied van airconditioning in voertuigen, bedoeld voor gevorderde gebruikers die beroepsmatig te maken krijgen met service en onderhoud van het systeem. Deze training kan ook erg belangrijk en nuttig zijn voor distributeurs van onderdelen voor airconditioningsystemen, maar ook voor mensen die werkzaam zijn in de kwaliteitscontrole van onderdelen en het afhandelen van klachten.

Het uitgangspunt van de cursus is een gedetailleerde instructie over het op de juiste manier vervangen van de aircocompressor. De cursus begint met een grondige diagnose van het hele systeem, die de monteur in staat stelt de mogelijke oorzaken van de uitval van de oorspronkelijk geplaatste compressor vast te stellen en te elimineren. Een dergelijke aanpak helpt om het belang van de systeemafhankelijkheden en de mogelijke impact van andere systeem onderdelen te begrijpen die van invloed kunnen zijn op het airconditioningsysteem en de werking van de compressor. Goede voorbeelden zijn de impact van storingen in het elektrische systeem van het voertuig of onjuist gebruik van verbruiksartikelen zoals UV-kleurstof of spoelmiddelen. De module bestaat uit zeven stappen en de duur wordt geschat op ongeveer 30 minuten.

Hoe kunt u winnen?

De leermodule eindigt met een korte samenvattende test die controleert of de gebruiker zich de belangrijkste informatie eigen gemaakt heeft. Bij een minimaal aantal goede antwoorden wordt een officieel Nissens trainingscertificaat afgegeven.

De actie duurt t/m 31 juli. Na afloop van de actie zal onder de geslaagden een slimme, draadloze airco-service gereedschapsset van Testo© t.w.v. € 279 worden verloot.

De Testo gereedschapset

De koudetechniek gereedschapset van Testo is uitermate geschikt voor het opsporen van fouten aan airco’s en koeltechnische systemen alsook voor de installatie ervan. De robuuste testo Smart Case zorgt voor een veilig en makkelijk transport van de meetinstrumenten.

Bevat 2x testo 549i en 2x testo 115i in de testo Smart Case.