Nieuw in het assortiment: NGK bobines

4 maart 2021

Nieuw in ons assortiment zijn de bobines van NGK. U kunt bij Fource terecht voor het complete gamma aan ontstekingsdelen. Het assortiment omvat ruim 380 referenties.

NGK staat bekend als een van de grootste fabrikanten op het gebied van kwalitatief hoogwaardige bougies. Met de toevoeging van de bobines en het bestaande assortiment aan bougies, gloeibougies en bougiekabelsets, bent u verzekerd van een totaal assortiment aan ontstekingsdelen van OEM/OES-kwaliteit.

De bobines van NGK zijn te vinden in groep 241. Vraag uw accountmanager naar het stockvoorstel en de beschikbare crosslijst.

Naast de introductie van NGK bobines vindt er ook een herindeling plaats van de artikelgroepen binnen bobines. De nieuwe indeling van de groepen vindt u hieronder terug in het overzicht. De kortingen blijven ongewijzigd.

Compleet assortiment bobines

Met het NGK gamma bent u voorzien van de verschillende soorten bobines om reparaties juist uit te voeren. Het gamma bestaat onder andere uit de penbobines, blokbobines, railbobines en verdeler bobines. Onderstaand vindt u de verschillende typen NGK bobines die Fource beschikbaar heeft.

De relatie tussen de bobine en de bougie

Zoals bekend is een bougie een vervangingsproduct. De autofabrikant geeft op basis van het aantal gereden kilometers of de verstreken periode aan wat het vervangingsinterval is. Een versleten bougie is te controleren door deze te demonteren en de elektrode afstand te controleren, om deze vervolgens te vergelijken met de voorgeschreven waarde. Een versleten bougie waarbij de afstand tussen de massa en centrale elektrode groter is, leidt tot een hogere ontlaadspanning van de bobine. De bobine moet om dezelfde vonk te creƫren een steeds hogere spanning leveren. De hogere ontlaadspanning heeft een negatieve impact op de levensduur van de bobine en kan leiden tot eerdere storingen of defecten. Penbobines zijn bijvoorbeeld erg gevoelig voor vibraties en warmte; uit de praktijk blijkt dat deze bobines een levensduur hebben van +/- 60.000 kilometer.