Fource lanceert volledig vernieuwd Universal Parts concept

21 september 2018

Naast auto-onderdelen, vloeistoffen en gereedschap, is kleinmateriaal ook een belangrijk assortiment voor Fource automotive. De leverancier en haar netwerk van grossiers verkopen dit al een aantal jaren onder het concept Universal Parts. Dit concept is nu volledig herzien en vernieuwd.

De reden hiervoor is dat het huidige concept niet meer voldeed aan de hedendaagse ontwikkelingen. Het vernieuwde concept is modern en functioneel; het bestaat uit een online catalogus, een papieren catalogus, een bestel-app en het Universal Parts opbergsysteem. Het één versterkt het ander. Ook het assortiment is compleet vernieuwd.

‘Die vernieuwing was nodig. De huidige online catalogus heeft een oubollig uiterlijk, maar functioneert ook niet zoals men dat tegenwoordig verwacht.’ vertelt Fource directeur Johan van der Hoeven. De look & feel is eigentijds, de producten zijn duidelijk afgebeeld, bevatten heldere omschrijvingen en hebben waar noodzakelijk aanvullende informatie, zoals veiligheidsbladen of instructievideo’s. Daarbij is het zoeken in de catalogus eenvoudig, ook op synoniemen. De catalogus is ook geïntegreerd in mijngrossier.nl, en de bestelsystemen van de Full Fource grossier en Full Fource Partners worden geïntegreerd.

Opbergsysteem

‘Het allermooiste van dit vernieuwde concept is het Universal Parts opbergsysteem. Zo’n kast is onmisbaar in de garage, want je hebt al het kleinmateriaal binnen handbereik.’ stelt Van der Hoeven. Het nieuwe opbergsysteem is beschikbaar en verkrijgbaar als enkel (breedte van 60 cm) en dubbel (breedte van 120 cm) model. De kasten zijn van robuust staal en beide versies zijn verkrijgbaar in twee varianten; de basis variant (type UP BASIC 1 & UP BASIC 2) met een standaard vulling of de uitgebreide variant (type UP MAX 1 & UP MAX 2) die meer eenheden van de producten bevat.

‘Het nadeel van dit soort kasten, is dat er geen systeem achter zit om hem gevuld te houden. Daar hebben we iets op bedacht.’ Alle lades, vakken en planken zijn voorzien van een barcode met het product dat daar hoort. Deze barcode is eenvoudig te scannen met de Universal Parts bestel-app. Na het scannen kiest men het gewenste aantal, waarna de producten in de winkelmand geplaatst worden. ‘Dit winkelmandje is gekoppeld met mijngrossier.nl en de bestelportalen van onze Full Fource grossiers en Full Fource Partners.’

App

De Universal Parts app is een onmisbare schakel in het vernieuwde concept. Van der Hoeven: ‘Iedereen heeft tegenwoordig zijn smartphone bij de hand, dus het is super handig als je even een product uit de kast kan scannen en bijvullen met de app.’ Het is ook mogelijk om producten handmatig op te zoeken in de app; door het artikelnummer of de EAN-code in te voeren komt het juiste product tevoorschijn.

Papier

Naast het assortiment online aan te bieden, is er ook voor gekozen om een papieren catalogus uit te brengen. ‘Waarom? Met dit soort producten is het fijn om een boek bij de hand te hebben, waarin je even snel maar ook rustig iets kan opzoeken.’ vertelt Van der Hoeven.

Producten opzoeken in de catalogus is eenvoudig. De indeling bestaat uit 14 hoofdgroepen in verschillende kleuren. Ieder hoofdstuk begint op zijn beurt met een heldere index, om zo snel bij het juiste product te komen. Ook de index achterin helpt bij het vinden van producten. Deze staat op alfabetische volgorde van de productnamen. Alle producten in de catalogus zijn voorzien van een barcode, welke weer gescand kan worden met de app.

Assortiment

Het Universal Parts assortiment is flink uitgebreid met een volledig nieuw en fris assortiment Tirex elektrische delen en Moby bevestigingsmaterialen. Daarnaast bevat het Universal Parts assortiment nog vele andere merken zoals; Neglin lampen, Berkleba tape, Romax universele uitlaatdelen, Gates brandstofslangen en nog veel meer. Hiermee bieden we een volledig pakket aan het autobedrijf’. Tevens zijn voor veel producten de verpakkingseenheid en de verpakking zelf aangepast. Zo is er een complete lijn in blisterverpakking toegevoegd. Dit naast de reguliere verpakking en beschikbare assortimenten.

Naast dat het assortiment en het concept vernieuwd is, heeft ook de huisstijl een metamorfose ondergaan. ‘Het ziet er stoer en eigentijds uit. En het is uitgelijnd met de huisstijl van Toolspecial, ons concept voor gereedschap en klein equipment. We hebben hiervoor gekozen omdat er overlap zit in deze assortimenten en de garage niet zonder kleinmateriaal of gereedschap kan.’

Kortom Universal Parts is compleet vernieuwd, zowel in gebruiksgemak en uiterlijk. Waarmee de garage de regie heeft over zijn eigen voorraad kleinmateriaal. Hij bestelt uitsluitend wat hij gebruikt en nodig heeft en bepaalt zelf wanneer hij bestelt.

Het vernieuwde concept is ook in beeld gebracht. Bekijk hieronder de promotievideo.