Fource breidt aanbod exclusieve merken verder uit met Starline

18 september 2018

Vanaf september is het pakket exclusieve merken van Fource verder uitgebreid met het merk Starline. Onder dit merk verkoopt de automotive leverancier stuurdelen en waterpompen. Tevens wordt het assortiment stuurdelen verrijkt met het Duitse A-merk Lemförder, specifiek voor premium voertuigen.

Voor de nieuwe propositie van stuurdelen, is grondig onderzoek gedaan naar de behoefte van de klant. ‘We merkten dat de garagist op zoek is naar een stuurdeel met een goede prijs-kwaliteitverhouding, zowel voor het hogere als het lagere segment wagenpark. Met Starline en Lemförder bieden we dit. Daarnaast blijven we Moog voeren en bieden we een totaalpakket voor onze klanten waarin deze kan kiezen tussen Good, Better en Best.’ vertelt Johan van der Hoeven, directeur Fource.

Duitse precisie

Lemforder is leider in ontwikkeling en innovatie op het gebied van stuur- en ophangingsdelen. De Duitse fabrikant is vertrouwd partner voor o.a. VAG, Mercedes-Benz, BMW en Range Rover en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en precisie in het productieproces. Het assortiment dat Fource van deze leverancier voert is specifiek voor premium voertuigen. Van der Hoeven benadrukt deze keuze: ‘We hebben hier een bewuste assortimentskeuze in gemaakt, vanwege de vraag in de markt naar onderdelen voor het hogere segment voertuigen’.

Starline Stuurdelen

De stuurdelen van Starline kennen een goede prijs-kwaliteitverhouding en zijn geschikt voor het Europese wagenpark vanaf 8 jaar. De kwaliteit wordt gewaarborgd doordat de producten volgens OE-specificaties zijn geproduceerd. Wat uitmondt in een optimale passing, prestaties en rijcomfort. Een ander voordeel is de compleet voorgemonteerde draagarmen met fuseekogel en evt. rubber-metaaldelen, zodat de monteur snel aan het werk kan. Nog een pluspunt is de standaard 36 maanden garantie die Fource geeft op de stuurdelen van Starline. ‘De kwaliteit kunnen we garanderen, omdat ons Europees zusterbedrijf Auto Kelly al jaren dit merk voert. Door hun ervaringen geven wij een standaard garantie van drie jaar’, aldus de Fource directeur.

Naast stuurdelen zijn ook de waterpompen van Starline in het assortiment opgenomen. Deze kennen dezelfde eigenschappen als Starline Stuurdelen; 36 maanden garantie, geschikt voor het Europese wagenpark vanaf 8 jaar en geproduceerd volgens OE-specificaties. Van der Hoeven: ‘Waterpompen worden over het algemeen tegelijkertijd met de distributieriem vervangen, echter hebben we wel vraag naar losse waterpompen. Hiervoor hebben we dan ook een courant assortiment opgenomen.’

Met de toevoeging van Starline aan het assortiment heeft Fource nu een breed pakket met exclusieve merken; Eicher remdelen, Hitec remhydrauliek, Q-drive achterassen, wiellagers en homokineten, Transmech koppelingen, Anschler veren, Turbojetzt turbo’s, Messmer starters & dynamo’s, Era elektronische schakelaars en Romax uitlaten.

Al deze producten, inclusief de waterpompen en stuurdelen van Starline en stuurdelen van Lemförder, zijn verkrijgbaar via het Fource netwerk van Full Fource en Full Fource partner grossiers.