Moederbedrijf Fource breidt activiteiten uit met overname Vanesch Verf Groep

13 juli 2018

Sator Holding, moederbedrijf van Fource, heeft met de aandeelhouders van de Vanesch Verf Groep B.V. uit Tilburg overeenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

Vanesch Verf is een toonaangevende nationale distributeur van autolakken en verwante producten met sterke vestigingen in Tilburg, Hoogeveen en het Belgische Erembodegem. Het bedrijf werd in 1983 opgericht door Jan van Esch, de vader van de huidige directeur-eigenaar Paul van Esch. Het bedrijf telt meer dan 110 medewerkers en bedient daarmee een grote professionele klantenkring bestaande uit o.a. autoschadebedrijven, carrosseriebouwers, vrachtwagenfabrikanten en industriële lak verwerkende bedrijven.

Paul van Esch: “Bij het nemen van de beslissing om ons bedrijf aansluiting bij Sator-LKQ te laten vinden, heeft vooral de continuïteit op langere termijn een belangrijke rol gespeeld. Wij zijn ervan overtuigd dat Sator-LKQ op het gebied van auto-onderdelen, maar ook met Paint en Non-Paint producten veel synergievoordelen kan bieden voor onze klantenkring”.

Jan van Esch: “Wie de bewegingen van LKQ in Europa volgt, herkent daarin een duidelijke strategie, gericht op efficiencyverbetering en vergroting van product-, en service aanbod naar haar klantenkring. De ontwikkelingen rond Sator’s Automotive Academy zijn daar ook een goed voorbeeld van. Met de groeiende complexiteit van de auto kunnen we onze klantenkring van dienst zijn met opleiding en training rond elektronica, sensoren en alles wat op dat gebied op ons af komt”.

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen: ”De overname van Vanesch Verf Groep B.V. is voor ons erg belangrijk voor het uitbouwen van onze activiteiten in de breedte. Vanesch Verf heeft een ijzersterke positie als distributeur en dienstverlener met sterke merken als Cromax, Lesonal en Standox. Bovendien is er een duidelijke DNA-match tussen Vanesch en de huidige Sator bedrijven. Beiden groeiden de afgelopen jaren sterk, door zowel overnames als autonoom, met innovatieve klantgerichte oplossingen. De Vanesch Verf app en Academy zijn daar goede voorbeelden van”.

“Met de acquisitie van Vanesch Verf zetten we ook een belangrijke stap in de harmonisatie van activiteiten in LKQ in Europa. Onze zusterbedrijven in Groot- Brittannië, Duitsland, maar ook onze Belgische Sator tak, zijn al jaren actief in dit marktsegment. Wij weten uit ervaring dat groothandel in auto-onderdelen en de autoschade sector elkaar enorm kunnen versterken”, aldus Roggeveen.

Voor afnemers, medewerkers en leveranciers verandert er niets. De huidige directie bestaande uit Paul van Esch, Paul Musters en Paul van Gerven continueert de leiding van het bedrijf als vanouds. Ook Jan van Esch blijft als adviseur nauw bij het bedrijf betrokken. Service, dienstverlening en klantgerichtheid blijven de sleutelwoorden waarop de Vanesch Verf Groep bouwt.

Closing
De overdracht van de aandelen van de Vanesch Verf Groep B.V. aan Sator Holding b.v. heeft op 12 juli 2018 plaats gevonden. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.