Fource haalt ruim 39.000 euro op voor het goede doel

30 mei 2018

Fource ‘the automotive source’ heeft met een team van collega’s uit diverse vestigingen ruim 39.000 euro opgehaald voor de Roparun. Het team legde als tegenprestatie meer dan 530 km af, van Parijs naar Rotterdam, en kreeg onderweg een aantal tegenslagen te verduren. Toch finishte ze, maandag 21 mei tweeëneenhalf uur later dan gepland, met een lach op het gezicht op de Binnenrotte in Rotterdam.

 

Op vrijdag 18 mei vertrok het team in de middag richting Parijs, eenmaal aangekomen op het Basecamp van ‘Parc de L’aire des Vents’ stond hun een koude nacht te wachten. “Het leek wel of het vroor, zo koud was het”, vertelt teamcaptain en initiator van het team Gonny Peperkamp. Het was afzien in partytenten en op veldbedden met zo’n 5 graden en een harde wind. Een heerlijk ontbijt door de dames en heren van het Basecamp maakte een hoop goed.

De volgende dag, zaterdag 19 mei, startte team A van het Fource team, vier lopers en twee fietsers, om iets over drieën met de eerste 60 kilometer. Maurice Buijzen, loper van team A, mocht het spits afbijten. ‘De start was echt een feestje, een geweldige ervaring’, aldus Maurice. ‘En deze is ook in beeld gebracht door onze reporter Samantha Willemsen’. https://www.facebook.com/roparunteamfource/videos/314123499120658/

De eerste 60 kilometer en de 60 kilometer erna, welke team B voor zijn rekening nam, verliepen zeer voorspoedig. Het team liep gemiddeld 12 kilometer per uur en zou, als ze zo doorgingen, twee uur eerder finishen dan gepland. Echter in de nacht kwamen de problemen. Een loper van team B verstapte zich bij het uitstappen uit de bus en raakte geblesseerd aan zijn enkel. Team B moest met drie man verder. ‘In het begin is het met drie man goed te doen, maar na enige tijd merk je toch dat je minder rust hebt en meer inspanning moet doen’, vertelt Kevin Pfaff, een loper uit team B. Het andere team bedacht zich geen moment en de etappes werden aangepast zodat het aantal kilometers beter werd verdeeld. Aan het einde van de nachtetappe viel er ook een fietser uit team B uit door gezondheidsredenen. Vlogger Samantha Willemsen wilde het wel proberen om een etappe te fietsen. ‘We moesten gewoon door, uitvallen was geen optie’, vertelt ze. ‘En het vloggen vanaf de fiets was zelfs leuk om te doen, zo waren de mensen thuis ook echt bij de Roparun.’

Het complete team bleef er in geloven, zetten hun schouders eronder en gingen door. Ook al waren de volgende etappes zwaar. Een team bestaat niet alleen uit acht lopers en vier fietsers, die om de beurt een etappe afleggen en in een etappe wisselen de lopers om de 1 á 2 kilometer. Ook zijn er chauffeurs en navigators die op de route meerijden. En er is een Basecamp dat zorgt voor een slaapplek, massages, voedsel en het op tijd klaar maken van het team voor de volgende etappe. Een team bestaat uit maximaal 25 man en iedere rol is even belangrijk.

Het hele avontuur vergt veel voorbereiding en is ook niet mogelijk zonder sponsoring. Fource Automotive had een budget voor het team beschikbaar gesteld voor de deelname. ‘We hebben ook veel spullen gekregen, zoals de fietsen, bedden en tenten van Heuts.nl’. Daarnaast is het team gesponsord door een aantal Automotive leveranciers, waarvan hoofdsponsors Bosch Automotive, MPM Oil Company en Donaldson Filtration Solutions. Daarnaast gaven ook ERA Benelux en Filtration Group een flinke bijdrage. In totaal had het team 24 zakelijke sponsors goed voor ruim 19.000 euro. Dat betekent dat de overige 20.000 euro is gedoneerd door vrienden, familie, collega’s en kennissen. ‘Dat doet me echt goed dat zoveel mensen betrokken zijn bij ons team en bij de Roparun’, aldus teamcaptain Gonny.

Het geld dat wordt opgehaald voor en tijdens de Roparun wordt toegekend aan instellingen, goede doelen of projecten die bijdragen aan de missie van Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-)kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Of vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. In de afgelopen jaren heeft de Stichting Roparun veel mooie doelen ondersteund.

Dat er volgend jaar weer een Fource team aan de Roparun meedoet is vrijwel zeker, ieder teamlid zou het namelijk zo weer doen. Ondanks het afzien. ‘Mensen met kanker hebben het veel zwaarder dan wij in die 48 uur’.

Meer informatie: https://source.fource.nl/wij-zijn-fource/roparun/ 
en Facebook: https://www.facebook.com/roparunteamfource/