Fource introduceert Anschler hoofdveren

28 februari 2018

Met de hoofdveren van Anschler introduceert Fource opnieuw producten met een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding binnen het label exclusieve merken.

Speciaal voor het wat oudere wagenpark met wat meer kilometers op de teller, presenteert Fource een prijstechnisch interessante productlijn: hoofdveren van Anschler. Dit assortiment hoofdveren, geproduceerd in de EU, kent niet alleen een aantrekkelijk prijskaartje. Ook technisch gezien doen de Anschler-veren van zich spreken.

Anschler-hoofdveren zijn vervaardigd van de hoogste kwaliteit staal en ondergaan tijdens de productie het proces van ‘shot-peening’: een straalbehandeling tegen metaalmoeheid. Verder zijn de hoofdveren voorzien van een zinkfosfaatcoating, die optimaal beschermt tegen corrosie. Daarnaast hebben de Anschler-veren een epoxypoedercoating voor maximale bescherming tegen vuil en weersinvloeden. Bovendien worden de veren tijdens een strikte kwaliteitscontrole uitvoerig getest op veerstijfheid en spanningsverlies. Dit resulteert in een uitstekende passing en prestaties en, niet onbelangrijk, een standaardgarantie van 24 maanden.

Het Anschler-assortiment bevat momenteel ruim 150 referenties en dekt daarmee 96% van het Europese wagenpark af. Fource introduceerde al eerder Anschler schokdempers.

Tijdens en kort na de wintermaanden is extra aandacht voor de hoofdveren noodzakelijk. In de periode nadat er flink met zout is gestrooid en lage temperaturen aan de orde van de dag zijn, is er een verhoogde kans op het breken van de hoofdveren. In de wintermaanden worden we geconfronteerd met twee tot driemaal zo veel gebroken veren als gedurende andere perioden van het jaar. De combinatie van vocht, vuil en strooizout zorgt voor een snellere slijtage van de hoofdveren. In combinatie met de lage temperaturen is de kans groot dat menige hoofdveer deze winterperiode breekt.