Fource winnaar Automotive Company of the Year 2017-2018

29 januari 2018

Tijdens het Innovam-RDC Automotive Gala op 26 januari 2018 is de winnaar van de prestigieuze titel Automotive Company of the Year 2017-2018 bekend gemaakt. De vakjury koos uit de drie genomineerden voor de innovatiekracht van onderdelendistributeur Fource Automotive Source (onderdeel van Sator Holding).

Net zoals de andere finalisten is onderdelendistributeur Fource Automotive Source onderworpen aan een bedrijfsonderzoek door adviesbureaus KPMG en Heiwegen Consultancy. Op basis van dit rapport zijn de ondernemingen aan de tand gevoeld door een vakjury bestaande uit oud-winnaars Jaco Remijn (Broekhuis Groep) en Norbert van den Eijnden (Alphabet International), Elske Doets (zakenvrouw van het jaar 2017), Hans de Boer (voorzitter VNO-NCW) en Sander Jansen (winnaar Automotive Talent of the Year 2015-2016).

Winnaar Fource Automotive Source wordt in het juryrapport geroemd voor zijn creativiteit en innovatiekracht. De onderdelendistributeur weet (nieuwe) concepten, kennis en logistieke prestaties op zeer doeltreffende manier met elkaar te verbinden. Volgens de jury blijft Fource Automotive Source ondanks zijn positie als marktleider in staat om te innoveren. “Op het gebied van trainingen en concepten als mijngarage.nl en Partsnet, waarmee een grossier rechtstreeks in de voorraad bij Fource kan kijken, maar ook met het ontwikkelingstraject voor medewerkers. Het bedrijf is duidelijk bezig met de toekomst, mede door voorwaarts te integreren waarbij het nu een eigen grossiersnetwerk heeft. Daarnaast faciliteert het bedrijf zijn afnemers om op de veranderingen in te spelen.”

Johan van der Hoeven, directeur van Fource, is blij met de titel Automotive Company of the Year 2017-2018. “Als Fource hebben we een succesvol jaar achter de rug. Alle medewerkers van Fource zetten zich voor de volle 100% in en dat wordt nu nog eens extra beloond. Winnaar worden van de Automotive Company of the Year is de kers op de taart. Ik ben hier zeer trots op. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor zijn inzet. Ook de medewerkers van onze zuster bedrijven en onze Full Fource Partners. Zonder hen was dit niet gelukt.”, aldus Van der Hoeven.

Fource vormt al vele jaren dé brug tussen automaterialenfabrikanten en Business Partners voor garagehouders. De afgelopen jaren heeft Fource zich getransformeerd van een onderdelenleverancier naar een fullservice dienstverlener. Zoals met het concept Automotive Academy: het onafhankelijke instituut dat alle automotive kennis van Nederland onder één dak samenbrengt. Fource is samen met vijftien bedrijven onder de vlag van Sator Holding in drie landen actief en weet in een krimpende markt aanzienlijke groei te realiseren.