Fource neemt Gami Arnhem over

11 augustus 2017

Fource Automotive Source heeft met de aandeelhouders van Gami Arnhem B.V., overeenstemming bereikt over de overname van de activiteiten in september 2017.

Gami Arnhem B.V. werd in 1968 door Johan Schaay opgericht en betrok in 1984 de huidige locatie op industrieterrein De Overmaat, dat direct aan de grote verbindingsweg tussen Arnhem en Nijmegen ligt. In de jaren erna werd het bedrijfspand in omvang verdubbeld.

Het bedrijf telt 12 medewerkers en bedient daarmee een grote klantenkring met automaterialen, banden, gereedschappen en werkplaatsinrichting. Gami is dan ook een begrip in Arnhem en wijde omgeving als betrouwbare partner van alle professionelen die zich bezig houden met het repareren en onderhouden van auto’s.

Johan Schaay: “Bij het nemen van de beslissing om ons bedrijf aansluiting bij Fource te laten vinden, heeft vooral de continuïteit op langere termijn een belangrijke rol gespeeld. Onze relatie met Fource, voorheen voor ons Van Heck, gaat terug tot de beginjaren van ons bedrijf. Met alle veranderingen die zich binnen de automaterialengroothandel voltrekken, voelt dit dan ook als een logische stap. ”

“Sinds twee jaar maakten we als zelfstandig Full Fource Partner al deel uit van het netwerk.  De grote voordelen van deze samenwerking, de schaalgrootte en de extra mogelijkheden die dat onze klanten biedt, kenden we al. Als grossier kun je niet meer volstaan met alleen het leveren van de juiste onderdelen. Ondersteuning met training, opleiding, technische informatie, werkplaatsconcepten en automatisering hoort er allemaal bij tegenwoordig. Daarmee helpen we onze afnemers succesvol te zijn”, aldus Johan Schaay.

Full Fource directielid Lars Heuts: ”De overname van Gami past volledig binnen ons plan om in alle grote steden van ons land vertegenwoordigd te zijn met een eigen vestiging. Wij zijn er dan ook trots op dat we met de overname van de Gami activiteiten nu ook zelf aanwezig zijn in de belangrijke Arnhemse regio.”

“Met de toevoeging van Gami groeit ons eigen grossiersnetwerk naar 91 vestigingen. Samen met de bijna 50 Full Fource Partner vestigingen vormen we een geoliede service-machine voor alle autoprofessionals in ons land. De kennis en ervaring van onze medewerkers zijn echter onze belangrijkste troef. Daarom vinden wij de uitbreiding met het Gami team van grote waarde” aldus Lars Heuts.