Fource vindt verkoeling bij HELLA

8 juni 2017

Vanaf vandaag start Fource met de distributie van de thermomanagement productlijn van HELLA. De productlijn van ‘Behr Hella Service’ bestaat uit een compleet gamma van voertuigairconditioning en motorkoeling en is daarom een welkome aanvulling op het huidige Fource koelingsassortiment.

Fource en HELLA zijn geen onbekenden van elkaar. Fource levert al lange tijd onder andere koplamp units van HELLA. De uitbreiding van het assortiment met koelingsdelen is een logische stap, mede door diverse overnames en consolidatieslagen door moederbedrijven Sator Holding en LKQ. “We willen de markt een compleet pakket bieden waar men een keuze kan maken in merk en kwaliteit”, aldus Johan van der Hoeven, director Fource. “HELLA is een mooi bedrijf met een lange historie en producten van uitstekende klasse”. Marco van der Aa, algemeen directeur van HELLA vult aan: “Fource en HELLA delen de mening dat het product pas is verkocht nadat een tevreden klant het autobedrijf verlaat. De samenwerking voelt als een logische stap waar we als HELLA erg blij mee zijn”.

Complete range

Het aanbod bestaat uit de onlangs geïntroduceerde Behr Hella Service Premium Line; producten van OE-kaliber die voldoen aan de hoogste eisen. Deze lijn is de ideale oplossing voor klanten die een optimale kwaliteit verwachten. Daarnaast is de standaard Behr Hella Service productlijn verkrijgbaar, wat een economische oplossing met een uitstekende prijs-prestatieverhouding biedt voor de automobilist.
Door de joint venture Behr Hella Service beschikt HELLA over meer dan 6.000 artikelen, welke een hoge marktdekking bieden en een compleet aanbod vormen in airconditioning en motorkoeling. Met uitgebreide knowhow bewerken beide partners de wereldwijde vrije onderdelenmarkt voor voertuigairconditioning en motorkoeling. Hier wordt nu de intelligentie en logistieke snelheid van Fource aan toegevoegd. Fource biedt de complete range producten van HELLA aan op gebied van airconditioning en motorkoeling, op waterpompen en waterpompkits na.

Het Behr Hella Service airconditioning assortiment dat Fource levert bestaat uit: compressoren, condensoren, condensorventilatoren, filterdrogers, expansie- en smoorkleppen, verdampers, ventilatoren en compressoroliën. En het motorkoelingsassortiment uit: radiateuren, expansiereservoirs, Visco®-ventilatoren en –koppelingen, koelventilatoren, intercoolers en voorverwarmers. De producten zijn een toevoeging op het huidige koelingsassortiment dat Fource nu levert.