Sator completeert haar netwerk met de overname van Auto Wessel

8 augustus 2016

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van Auto Wessel overeenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

Auto Wessel is met twee sterke vestigingen in Hilversum en Naarden de onbetwiste marktleider in het Gooi. Het bedrijf werd in 1976 opgericht door Wessel le Mahieu en vierde in mei haar 40-jarig bestaan.

In 2013 zetten Ramon le Mahieu en zijn partner Daniëlle met de opening van hun 5.000 vierkante meter tellende Megastore, een grote stap in de expansie van het bedrijf. Vanuit de beide vestigingen wordt aan autobedrijven in de regio een intensieve service geboden met een team van 36 medewerkers en een vloot van veertien auto’s die tot acht keer per dag afleveren.

Het assortiment van Auto Wessel omvat niet alleen alle denkbare auto-onderdelen, banden, gereedschappen, werkplaatsmaterialen en garage-uitrusting, maar ook producten voor industrie en de nautische sector. Daarnaast is het bedrijf al jaren actief met trainingen, opleidingen, werkplaatsconcepten, commerciële-, en technische ondersteuning van de klantenkring in de wijde omgeving.

In een brief aan de afnemers schrijft directeur Ramon le Mahieu dat hij “ondanks de sterke positie van zijn bedrijf de noodzaak van samenwerking en schaalvergroting al geruime tijd in het vizier hield. Wij ontkomen ook niet aan deze tendens, die immers in heel Europa plaatsvindt. Alleen daardoor kunnen we de kwaliteit van onze service en dienstverlening handhaven en onze concurrentiepositie verbeteren. Door deze stap worden we nog aantrekkelijker voor onze klant”.

Sator woordvoerder Adriaan Roggeveen: ”De overname van Auto Wessel vormt de ideale completering van ons netwerk. Het Gooi is een autorijke en welvarende regio met grote mogelijkheden. Onze aanwezigheid daar was onder de maat, maar met Auto Wessel erbij staan we in één keer goed op de kaart”.

“Nog belangrijker dan vestigingen en voorraad is de toetreding van het uiterst professionele team van Auto Wessel. Ramon le Mahieu behoudt de verantwoordelijkheid voor de huidige én eventueel nieuw te openen vestigingen in deze regio. De expertise van het Auto Wessel team en het DNA van het bedrijf waren voor ons een belangrijke prikkels om tot deze overname te komen. Overigens was er al geruime tijd sprake van een gelijkluidende visie op de marktontwikkelingen. Auto Wessel en Sator werkten immers al tientallen jaren nauw samen. De stap die we nu samen zetten ervaren wij dus beiden als een volstrekt logische.

Met de acquisitie van Auto Wessel groeit het eigen Sator grossiersnetwerk naar 87 vestigingen. Samen met de ruim 50 vestigingen van de Full Fource Partners vormen zij een landelijk dekkend netwerk van grootschalige bedrijven die een hoge uitlevergraad kunnen koppelen aan fijnmazige logistiek”, aldus Roggeveen.

Closing

Partijen streven ernaar de transacties in de zomermaanden af te ronden. Met het boekenonderzoek is een aanvang gemaakt. Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.