Mijngarage plug-in verbindt auto met werkplaats

6 mei 2016

Vandaag de dag is de ‘connected car’ een veelbesproken thema. De automobielfabrikant heeft telematica omarmd en verbindt elke nieuwe auto met het merkgebonden kanaal. Maar dan praten we over de auto’s die nu op de markt komen. Hoe zit het dan met de auto’s die al wat jaren rondrijden; kunnen die ook ‘connected’ worden? Mijngarage.nl komt met de oplossing; de mijngarage plug-in. De eerste plug-ins reikt mijngarage.nl uit aan haar deelnemers op 1 juni 2016.

Een dongel voor de EOBD-stekker in de auto en een handige app voor de smartphone van de berijder. Dat is de mijngarage plug-in. De app waarschuwt automobilisten bij een technische storing en die informatie wordt direct gedeeld met de garage die de automobilist zelf heeft ingesteld als servicepunt. De automobilist weet wat er met zijn auto aan de hand is en de garage kan direct contact opnemen en zijn klant helpen. Een simpele oplossing, maar wel een belangrijke. Want door de auto te verbinden aan de werkplaats, kan de garage de band opbouwen met de klant en pro-actief benaderen voor reparaties en onderhoud.
De plug-in wordt vanaf 1 juni geïntroduceerd bij de ruim 1.600 mijngarage.nl deelnemende autobedrijven. Dit gebeurt op 9 verschillende data en locaties in het land. Mijngarage.nl deelnemers kunnen vanaf maandag 9 mei een online uitnodiging in hun mailbox verwachten. Tijdens de presentaties worden alle technische details en commerciële mogelijkheden van de plug-in helder uiteengezet. Elke mijngarage.nl deelnemer ontvangt tevens een plug-in om zelf te testen.
De mijngarage plug-in is vanaf september 2016 beschikbaar voor de consument. Tot die tijd worden alle mijngarage deelnemers zo goed mogelijk geïnformeerd en voorzien van promotiemateriaal om de plug-in te promoten onder hun klanten.
Meer informatie: www.mijngarage.nl/plugin