Sator breidt Brembo remmenlijn uit

3 maart 2016

Sator Holding heeft haar Brembo assortiment uitgebreid en start vandaag met de distributie in de Benelux via haar grossiers en dochterondernemingen Fource Automotive Source en Van Heck Interpieces. In Frankrijk is Sator reeds gestart met de levering van Brembo. Naast de remschijven levert Sator nu ook remblokken, remschoenen en remschoenkits van het Italiaanse kwaliteitslabel. Geheel in lijn met de strategie Good Better Best die Sator begin vorig jaar heeft ingezet;  het totaalaanbod onderdelen geselecteerd op kwaliteit en prijs.

De relatie tussen Sator en Brembo is er één van jaren. Nu breidt Sator dit uit tot een complete remmenlijn. Met meer dan 50 jaar expertise in de ontwikkeling en fabricage van remsystemen, hanteert Brembo een belangrijke stelregel: remdelen voor de aftermarket moeten aan dezelfde specificaties voldoen als die voor eerste montage. “Brembo staat bekend om het perfectionistische kwaliteitscontroleproces. Ik heb bewondering voor de manier waarop het bedrijf produceert, niets wordt aan het toeval overgelaten”, aldus Johan van der Hoeven, directeur Fource, dochtermaatschappij Sator in Nederland. Die kwaliteit waarborgt Brembo als hofleverancier van automobielfabrikanten én als ‘technisch supplier’ binnen de Formule 1; een ideaal testterrein voor nieuwe ontwikkelingen.

Complete range
Nieuw in het assortiment van Sator zijn de remblokken, remschoenen en remschoenkits. “Met de huidige technologie heb je een kwaliteitspartner nodig die het complete pakket biedt.”, vindt Ludo Schulpé, bedrijfsdirecteur Van Heck Interpieces (dochtermaatschappij Sator in België en Frankrijk). “In Frankrijk plukken we reeds de vruchten van de uitbreiding op Brembo, de eerste grossiers kunnen al garages beleveren.”

Op het gebied van remschijven is Brembo onder meer bekend van de HC-remschijven (High Carbon) met een verhoogd koolstofgehalte; de gepatenteerde Pillar Venting-technologie; en de UV-coating als bescherming tegen corrosie.

De remblokken van Brembo zijn eveneens het resultaat van jarenlange ervaring en samenwerking met ’s werelds grootste autofabrikanten. Brembo-remblokken bieden dezelfde als het originele onderdeel in termen van prestaties, veiligheid en duurzaamheid. De Italiaanse remblokken zijn gehomologeerd in overeenstemming met de ECE – R90 wetgeving. Dat geldt overigens ook voor de remschoenen.

Het Brembo assortiment is per vandaag beschikbaar via het grossiersnetwerk van Sator, Fource en Van Heck Interpieces en kan 24/7 besteld worden via onder andere mijngrossier.nl, mijngrossier.be en mongrossiste.be.