Vooruit kijken met een terugblik

24 december 2015

2015 zit er op. We kijken tevreden terug op het bijna voorbije jaar. Een jaar waarin Fource op de kaart is gezet, de economie iets is aangetrokken en we Automotive Academy hebben gelanceerd.

2015, één heel jaar Fource. Onze naam is goed geland en inmiddels is iedereen ver-fource-d; onze medewerkers en onze klanten. De vakhandel weet wat ermee bedoeld wordt en dat hebben we in betrekkelijk korte tijd voor elkaar gekregen. Iets waar wij trots op zijn.

Wij bedienen de markt vanuit drie verkooppunten in Schiedam, Hoevelaken en Venlo. Bieden logistieke Sameday ondersteuning vanuit magazijnen in Schiedam, Amsterdam, Venlo, Hoevelaken en Nieuwleusen. We hebben vijftien Full Fource partners die goed zijn voor 55 grossiervestigingen waar we nauw mee samenwerken. Vorig jaar waren dat er nog zes goed voor 24 vestigingen. Een vooruitgang dus. Ook de overige grossiers – wij noemen ze Fource grossiers – zijn belangrijk voor ons. We staan altijd klaar om de Full Fource Partners en Fource grossiers te ondersteunen waar nodig; u vraagt, wij draaien.

De overnamegolf zal zich manifesteren in 2016. De consolidatie in de markt houdt voorlopig nog wel aan, wat resulteert in minder vestigingen. Hiervan zal een aanzienlijk percentage zich lid van het Fource-netwerk noemen. Partnerschap is dan ook het sleutelwoord voor de toekomst. We moeten de handen in een slaan, want samen kun je een groter stuk van de markt bedienen. Fource en de grossier; een winnende combinatie.

Wij leveren ons aandeel door het moderne garagebedrijf de ondersteuning te geven die het van ons verwacht. Technische data, ICT, catalogi, concepten, online bestellen en snelle levering. Tegenwoordig voegen we training aan dit rijtje toe. We willen de kwaliteit van de vrije garage ondersteunen en waar mogelijk verbeteren. We blijven erop hameren dat trainen geen kostenpost is, maar een rendementsverbetering. Geen kennis van zaken is geen service kunnen bieden. Die kennis bieden we aan met Automotive Academy, het automotive opleidingsinstituut van Nederland. Fource kent hierin geen gelijke; 32 IBKI-gecertificeerde opleidingen en trainingen van AutoNiveau, GMTO, Innovam, Ochse Training en WESP.

Partnerschap en kennis, dat zijn de sleutelwoorden voor 2016. We blijven anticiperen op de grote bewegingen in de markt. Dat is nodig als je het nummer #1 automotive powerhouse wilt zijn. En dat doen we met de gezonde en Schiedamse mentaliteit: Niet lullen, maar poetsen.
Wij kijken uit naar 2016! Fijne feestdagen en een gelukkig en succevol 2016.