Sator lanceert “automotive academy”

15 september 2015

Sator lanceert de Automotive Academy. Vanaf 16 september is de website (www.automotiveacademy.nl) online en binnenkort vallen 12.000 catalogi op de deurmat van het Nederlandse autobedrijf.

Automotive Academy stelt monteur, kader en werkplaatsmanagement in staat de kennis op peil te houden en zelfs te verhogen. Automotive Academy weet dat méér kennis zorgt voor een vollere brug. Automotive Academy bedient toekomstgerichte ondernemers die weten dat de continuïteit in de sector vereist dat autobedrijven en haar medewerkers aanhaken, bijblijven en opschakelen.

Breed aanbod

Automotive Academy biedt het breedste pakket praktijkgerichte opleidingen en -trainingen in de automotive sector. De meest gerenommeerde opleiders van Nederland hebben vanaf nu één portaal. Cursisten kunnen trainen bij AutoNiveau, GMTO, Innovam en Ochse Training & Coaching. Daarbij kan er gekozen worden voor meerjarige opleidingstrajecten of ad hoc expertmodules (trainingen) op zowel technisch als commercieel vlak. Aanvullend op haar opleidingen en trainingen biedt Automotive Academy aan deelnemende autobedrijven WESP (Werkplaats Service Provider). WESP helpt de garagehouder de juiste commerciële beslissingen nemen op basis van stuurinformatie uit het automatiseringspakket van het autobedrijf. Naast bovengenoemde opleidingsinstituten onderhoudt Automotive Academy nauwe contacten met IBKI, OOMT en BKS.

Lokaal en nationaal

Automotive Academy is de enige Nederlandse opleider die een compleet pakket praktijkgerichte vakopleidingen en -trainingen lokaal én nationaal aanbiedt. Monteurs kunnen ‘in huis’ trainen bij de eigen grossier, op diagnoseborden. Daarnaast heeft Automotive eigen trainingscentra; professionele opleidingsinstituten met theorieruimtes en volledig ingerichte werkplaatsen, voor het sleutelen aan trainingsauto’s en door cursisten meegebrachte pechauto’s. De trainingscentra bevinden zich in: Amsterdam, Breda, Hoensbroek, Naaldwijk en Veenendaal. Voor de inrichting van haar trainingscentra werkt Automotive Academy nauw samen met Bosch. Elke werkplaats voldoet dan ook aan de strenge eisen die Bosch stelt aan trainers voor het aanbieden van Bosch-gecertificeerde opleidingen. 

Laagdrempelig

Automotive Academy werkt met kleine groepen. Om de cursisten maximale aandacht en ondersteuning te kunnen bieden, zijn de groepen voor praktijktrainingen niet groter dan twaalf personen. De situatie van de cursist is voor Automotive Academy altijd het uitgangspunt. Trainen moet zo laagdrempelig mogelijk zijn. Vandaar de landelijke en lokale dekking. Een monteur kan altijd in de buurt trainen. En op tijden dat het hem en zijn werkgever het beste schikt. Automotive Academy stemt haar lestijden af op de werktijden van een gemiddeld autobedrijf. De monteur wordt op de hoogte gebracht van de nieuwste technieken, leert zelf diagnoses stellen en complexe reparaties uitvoeren. En vult zijn IBKI branchepaspoort, dat terecht een ‘brevet van vermogen’ genoemd mag worden. Autobedrijven kunnen bij OOMT per cursus 75 euro subsidie aanvragen, onder de voorwaarde dat de monteur het BKS-examen heeft gehaald. Deze subsidie is van toepassing op verreweg de meeste trainingen en opleidingen van Automotive Academy.

Ambitieus

Automotive Academy wil de ‘universiteit voor het autobedrijf’ zijn. Met het huidige aanbod aan opleidingen, opleiders en opleidingscentra is het fundament stevig. “De markt staat echter niet stil. En de techniek ontwikkelt zich in een heel rap tempo. Denk aan hybride en elektrische auto’s. Maar ook aan airco en diesel, wij anticiperen daar al op met onze Qualified Airco/Diesel Specialist opleidingen. Nu dient nieuwe techniek rondom de ‘connected car’ zich weer aan. Techniek staat nooit stil en Automotive Academy dus ook niet”, aldus Fred Kamphuis van Sator. Voor Automotive Academy betekent dit dat het continu bezig zal zijn met de ‘tuning’ van het huidige aanbod en dat er met een open blik wordt gekeken naar nieuwe aanbieders, nieuwe technieken, nieuwe trainingscentra en nieuwe trainingsvormen.