Sator-LKQ neemt Autoparts Zaanstad en Autoparts Waterland over

29 mei 2015

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van Autoparts Zaanstad b.v. en Autoparts Waterland b.v. overeenstemming bereikt over de overname van beide bedrijven.

Autoparts Zaanstad is een sterke speler in de Zaanstreek waar het bedrijf sinds 1983 met een vestiging in Wormerveer is vertegenwoordigd. Vijf jaar geleden besloot Ed Hiddes, de oprichter van het bedrijf, te expanderen met een zelfstandige vestiging in Purmerend, welke Autoparts Waterland werd genoemd. De groei die beide bedrijven doormaakten kwam mede tot stand door een intensieve samenwerking met van Heck (nu Fource). De beide bedrijven tellen samen 28 medewerkers.

Ed Hiddes, directeur en grondlegger van beide bedrijven: “De verkoop van onze bedrijven aan Sator is een logische stap binnen de ontwikkelingen in de automaterialengroothandel. Voor ons stond het vast dat zelfstandig verdergaan geen optie was. Met een overdracht aan Sator wordt ons bedrijf sterker en kunnen de onze klanten nog beter van dienst zijn. Dat we nu onderdeel worden van de sterkste speler op de Nederlandse markt zie ik als een bekroning van onze inspanningen in de afgelopen dertig jaar”.

Adriaan Roggeveen, directielid van Sator : “Natuurlijk ben ik er trots op dat deze mooie bedrijven onderdeel van ons netwerk worden. Ze stonden al vanaf het begin op ons verlanglijstje omdat we al vele decennia succesvol samenwerken. Met deze acquisitie groeit ons grossiersnetwerk naar 89 vestigingen. Het aantal vestigingen van de zelfstandige Full Force Partners bedraagt op dit moment 49 en groeit nog steeds. Met een netwerk van 148 outlets komen we dicht in de buurt van onze opvattingen over landelijke dekking”.

Bron: Sator Holding