Sator-LKQ versterkt haar netwerk in de Randstad met de overname van Auto Electra

19 januari 2015

Sator Holding heeft met de aandeelhouders van Auto Electra overeenstemming bereikt over de overname van het bedrijf.

Auto Electra is marktleider in de regio met twee sterke vestigingen in Naaldwijk en Delft. Het bedrijf werd in 1946 opgericht in Naaldwijk en is sinds 1992 ook met een grote vestiging in Delft. Het bedrijf telt 30 medewerkers en bedient daarmee een grote professionele klantenkring met automaterialen, banden, gereedschappen en werkplaatsuitrusting.

In een brief aan de afnemers schrijft het management-team van Auto Electra “Trots te zijn op de totstandkoming van deze overname omdat wij daarmee de vertrouwde kwaliteit en service niet alleen op een hoog niveau kunnen continueren, maar de komende maanden nog verder kunnen verhogen”.

Auto Electra startte eind 2012 een brede samenwerking met van Heck om haar afnemers ten volle te laten profiteren van de “verkoop-ondersteuning, logistiek en de succesvolle garageconcepten”. De huidige eigenaren vormen tevens het management team van Auto Electra. Dit team, bestaande uit de heren Maartense, van Wijk en van den Enden blijft op haar post om de continuïteit van het succesvolle bedrijf te waarborgen.

Sator directeur Adriaan Roggeveen :”De overname van Auto Electra is voor ons erg belangrijk om onze positie in de dichtbevolkte Randstad uit te bouwen. Voor zowel de eigenaren van Auto Electra als voor ons was het een half jaar geleden al vrijwel zeker dat we deze stap zouden zetten. De kwaliteit van de samenwerking was vanaf het begin van hoog niveau. De dienstverlening aan het autobedrijf was steeds de belangrijkste pijler onder onze samenwerking”.

“Met de acquisitie van Auto Electra groeit ons eigen grossiersnetwerk. In de komende maanden zullen wij nog een paar strategische overnames bekend maken waarmee we ons oorspronkelijk plan van 75 vestigingen en een goede landelijke dekking dicht gaan naderen”, aldus Roggeveen.

“Inmiddels overweegt een groeiend aantal groothandelsbedrijven hun activiteiten aan ons over te dragen en daarmee op te gaan in ons netwerk van grote potente vestigingen. Er ontstaat daardoor een win-win-win situatie waarbij alle betrokkenen belang hebben. Het service aanbod aan de autobedrijven zal daarmee groeien naar een niveau dat tot voor kort voor onmogelijk werd gehouden. Daarmee leveren we een belangrijke bijdrage aan de efficiency in de werkplaats. Zonder die toegevoegde waarde is de rol van de groothandel overbodig”, aldus Roggeveen.
Closing
Partijen streven ernaar de transacties uiterlijk 31 Maart 2015 af te ronden. De vereiste meldingen en adviesaanvragen bij de ACM (Autoriteit Consument & Markt) en werknemersvertegenwoordigingen zijn in gang gezet. Met het boekenonderzoek is eveneens een aanvang gemaakt.

Over de acquisitieprijs worden geen mededelingen gedaan.