Mijngrossier.nl nog completer met Gates distributiekits en NTN-SNR wiellagers

3 juli 2014

Mijngrossier.nl staat al sinds 2003 bekend als het onderdelenbestelsysteem met het meest uitgebreide assortiment. Met de aanvulling van Gates distributiekits en NTN-SNR wiellagers onderstreept de webshop dit nogmaals. Bovendien betreft het een uitbreiding op het OE-assortiment, waarmee mijngrossier.nl het autobedrijf nog meer onderdelen van de hoogste kwaliteit biedt.

Mijngrossier.nl levert de speciaal samengestelde distributiekits van OE-leverancier Gates, zowel inclusief als exclusief waterpomp, zoals de PowerGrip® Kit (Plus). Deze kits bevatten alle onderdelen die nodig zijn voor een efficiënte en veilige vervanging van distributieriemen. De kits bevatten naast een riem onder meer loop- en spanrollen, type-specifiek montagemateriaal, bijpassende torsietrillingsdempers.

Dat de producten van Gates synoniem staan voor topkwaliteit wordt bevestigd door de verdubbeling van de garantieperiode op aandrijfriemen van twee naar vier jaar in het speciale Gates garantieconcept. Het concept houdt in dat de garantieverdubbeling wordt gegeven zodra een monteur de Gates training (gratis) heeft gevolgd, de distributiekits met behulp van Gates-motorspecifieke toolkits monteert en dit doet aan de hand van de Gates-montagehandleiding of de richtlijn van de autofabrikant. Deze toolkits, speciaal gereedschap voor alle autotypes, en de Gates training worden via de mijngrossier.nl grossiers beschikbaar gesteld aan het autobedrijf. Het garantieconcept heeft zichtbaar resultaat; de garantieclaims zijn met 95% gedaald.

Ook NTN-SNR is een reeds bekende leverancier voor mijngrossier.nl met het assortiment remschijven met lager. De uitbreiding betreft de wiellagers van OE-kwaliteit; van de vijftien populairste automodellen zijn er twaalf origineel uitgerust met wiellagers van NTN-SNR. Het standaard gemonteerde ASB-wiellager (Active Sensor Bearing) met magnetische ABS-ring, is een innovatie uit de koker van NTN-SNR. Het ASB-wiellager is een gepatenteerde techniek, waar meer dan 90 procent van alle nieuwe auto’s mee wordt uitgerust. Onder de beschermring van dit wiellager is een meerpolige magnetische ring opgenomen. Als het wiel draait, draait de meerpolige ring onder de actieve sensor door. Daardoor geeft de sensor een digitaal wielomtreksnelheidssignaal af voor het ABS- of ESP-systeem. Het spreekt voor zich dat een monteur dit speciale wiellager voor een exemplaar met dezelfde kwaliteit vervangt.

De Gates distributiekits en NTN-SNR wiellagers zijn vanaf vandaag te bestellen via mijngrossier.nl, eenvoudig op kenteken te selecteren en dezelfde dag nog in huis.